Miljövänliga - vattenbaserade färger

Samtliga vägg- och takfärger är vattenbaserade, miljövänliga och uppfyller de senaste EU-kraven avseende VOC (Volatile Organic Compounds) innehåll av färg. Dessa vattenbaserade färger kan appliceras på ytor som tidigare målats med oljefärger, emellertid kräver dessa ytor minst två veckors torktid före det att den vattenbaserade färgen kan appliceras ovanpå.

Estate Emulsion

Estate Emulsion är en helmatt vägg och takfärg som kännetecknar Farrow & Ball. Lämplig för användning i hemmet på tak och väggar, den har en kalkhaltig matt finish och oöverträffad färgdjup. Dess traditionella formulering och ingredienser har inte förändrats på flera decennier och det har mer pigment i varje burk än andra emulsioner. Finns i alla 132 färger. Minimal VOC innehåll.

Modern Emulsion

Dessa vattenbaserade färger kan appliceras på ytor som tidigare är målade med en oljebaserad färg. Dessa oljebaserade ytor kräver dock ett minimum av två veckors torktid före den vattenbaserade färgen kan appliceras ovanpå.

Inspiration

Farrow & Balls färgkarta innehåller en palett med 132 färger och historien bakom varje kulör. Titta gärna på den populära kulören Wimborne White och den utmanande Elephants Breath I färgkartan finns även en sammanställning över de olika finisher som färgerna tillverkas i samt information om förväntad färgåtgång. Farrow & Ball har även ett inspirationshäfte som innehåller över 80 bilder, som hjälper dig att ta rätt beslut.

Beställ en färgkarta