Demidekkare målar gärna. Men inte så ofta.

Ända sedan 1972 har DEMIDEKK skyddat svenska trähus. Under lika lång tid har DEMIDEKK bevisat att färgen klarar av det skandinaviska klimatet med tuffa väderväxlingar. Detta har skett genom egen testverksamhet och genom kontakter med tusentals nöjda Demidekkare.

Välj DEMIDEKK nästa gång, så kan du njuta av känslan av ett nymålat hus länge – för det kommer dröja länge tills du behöver måla om huset igen. Längsta möjliga hållbarhet.

Gå till webshoppen

Färg för berömda byggnader och ditt hemJotun har levererat färg till många av världens mest berömda byggnader. Och det är ingen tillfällighet. Vi lägger stora resurser på forskning och utveckling så att våra färger kan möta alla sorters behov - oavsett om det handlar om Eiffeltornet eller ditt hem.

Utforska våra vackra kulörer när du skall måla inomhus, måla möbler, måla huset eller ta hand om båten. Bli inspirerad av våra kulörexperter, se de nya interiörtrenderna och få idéer och målningstips om hur du bör gå tillväga för att få det som du vill. 

Utomhus - Måla ny, obehandlad panel

Denna bruksanvisning gäller målning av ny, obehandlad träpanel. Obehandlad träpanel bryts snabbt ner av solen och bör därför behandlas så snart som möjligt för att få längsta möjliga hållbarhet. Träpanel kan laseras, täcklaseras eller täckmålas.

Steg 1: Förarbete

En förutsättning för ett bra resultat vid målning är ett noggrant utfört förarbete. Tänk på att de ytor som är mest utsatta för solen kräver extra noggrannt förarbete. Börja med att rengöra. Nytt trä som stått obehandlat i mer än 4 veckor tvättas med JOTUN Husvask och stålborstas. Det är viktigt att tvättmedelsrester sköljs bort med rikligt med vatten. Applicera sedan JOTUN Alg- och mögeldesinfektion och låt produkten torka in på väggen innan vidare behandling. Se bruksanvisningen på flaskan för mer instruktioner. Önskas ett extra skydd mot rötsvampar och träätande insekter kan JOTUN Impregnering tre med fördel appliceras på trärena, fuktutsatta detaljer och ändträ. Fukthalten i träet skall vara under 18% innan målning påbörjas.     

Rengör
Stålborsta   
Applicera JOTUN Alg- och mögeldesinfektion
Applicera eventuellt JOTUN Impregnering tre på extra utsatta ställen

Steg 2: Grundning

Nytt virke (även tryckimpregnerat virke) skall grundas med VISIR Oljegrunning pigmentert omgående, inom fyra veckor, efter att det monterats. Om möjligheten finns kan ny panel med fördel grundas innan den monteras. Tänk särskilt på att applicera 3-4 strykningar VISIR Oljegrunning pigmentert vått-i-vått (utan att strykningarna hinner torka) på allt ändträ eftersom dessa är väldigt utsatta. Ca 70-80 % av alla rötskador uppstår här. Om temperaturen i luft och underlag är lägre än +5°C används VISIR Oljegrunning klar. Grundningen skall strykas ut noga och inte bilda film på ytan.    

Grunda med VISIR Oljegrunning pigmentert
Applicera 3-4 strykningar VISIR Oljegrunning pigmentert vått-i-vått på ändträ 
Grundningen skall tränga ner i underlaget och inte bilda film på ytan

Steg 3: Målning

För att säkra lång hållbarhet samt för att ge rätt kulör och glans bör du applicera två fylliga strykningar täckfärg på ohyvlade ytor, och tre fylliga strykningar på hyvlade ytor.    

Applicera 2 strykningar täckfärg (3 strykningar på hyvlade ytor)

Mot uppvisande av denna rabattkupong
erhåller du 20% på samtliga Demidekkprodukter.*

Demidekk Ultimate 10L 2195 kr
Demidekk Ultimate Helmatt 10L 2295 kr

*Erbjudandet går ej att kombinera med anda kampanjer. Gäller tom 2019-12-31.

demidekk erbjudande högtryckstvätt

Köp 4 x10L DEMIDEKK och få en Kärscher K2.100 på köpet

Jotun Demidekk - Kampanjpaket

Ord. pris:
14 495 kr
Rea:
9 695 kr
Inkl. 25% Moms
Du sparar:
4 800 kr (33%)
Antal: