Jotun LADY Minerals

LADY Minerals kalkfärg tar naturen på allvar och resultatet blir matt, mjukt och varmt. Kulörerna är fina, trygga och välbekanta nyanser som är vackra på väggar. Ytan är tidsenligt matt och lägger grunden för ett rått, industriellt och tidlöst uttryck. En perfekt kuliss för design och hantverk.

LADY Minerals är lätt att använda och ger interiören en vacker och personlig prägel. Det är det personliga uttrycket som står i fokus. Vi rekommenderar därför att du testar appliceringstekniken på en liten yta först, för att komma fram till vilket uttryck du vill
ha på din vägg.

Steg 2 - Applicera med pensel

LADY Minerals appliceras fritt med pensel. Långa penseldrag ger en lugnare effekt medan kortare penseldrag ger ett mer intensivt uttryck. Det är bara din kreativitet som sätter gränserna. Är du nöjd med resultatet efter första strykningen behöver du inte måla en andra strykning.

Tips! Du kan få överlappningar om du håller på för länge. Måla därför en hel vägg direkt, utan att ta paus. Börja gärna i övre vänstra hörnet och arbeta dig diagonalt ner mot höger. Då blir eventuella överlappningar mindre synliga. 

Steg 1 - Underlag och förarbete

Innan du börjar måla är det viktigt att underlaget är rent, fast och torrt. Rengör med JOTUN Special Målartvätt. Underlaget ska vara jämnt och fint. Om inte, rekommenderas två strykningar med LADY väggfärg. KOM IHÅG ATT ANVÄNDA HANDSKAR OCH SKYDDSGLASÖGON.

Färgen är lite tjock i konsistensen. Rör därför om färgen innan du börjar måla och under målningen om det behövs.

Steg 3 - Torr efter 4 timmar

Färgen upplevs mörkare innan den har hunnit torka. Den är dammtorr efter en timme och övermålningsbar efter fyra timmar.

Steg 4 - LADY Minerals Sealer

På ytor som utsätts för slitage och eventuellt vattenstänk rekommenderas applicering av LADY Minerals Sealer. Vänta först ett dygn så att kalkfärgen får härda ordentligt. En strykning med LADY Minerals Sealer appliceras sedan jämnt och tunt med rulle. LADY Minerals Sealer ger en djupare kulör. Gör därför en provstrykning.

LADY Minerals Sealer är en transparent behandling. Sealern påförs först efter ett dygn så att kalkfärgen får härda ordentligt. En strykning med LADY Minerals Sealer appliceras jämnt och tunt med rulle.

LADY Minerlas

Pris:
419 kr
Inkl. 25% Moms
Antal: