Marmorering och Stucco - Nytt Showroom i Stockholm  - Claystone & Creatina

Stucco lustro är en puts- och målningsteknik, som ger en glänsande yta. Stucco lustro är en teknik från romartiden, vilken framförallt används för att skapa målningar direkt på en väggyta.  Idag används begreppet Stucco Lustro för att beskriva en yta som behandlats i syfta att få den att efterlikna en cement- eller mormoryta, (betongimmitation).  Beroende på hur man vill att ytan skall se ut så använder man sig sedan av lite olika produkter och metoder för att applicera.

ABC Färgekonomi har valt att arbeta med produkter från Claylime som gör det möjligt att just uppnå dessa effekter. Claylime är en Belgisk leverantör som tillverkar främst två produkter - Claystone och Creatina.

Besök gärna vårt nya Showroom i vår butik på Kungsholmstorg 10 som vi byggt upp tillsammans med Creative Coatings. Återfinns på Björklund & Wingqvist.

Claystone är en miljövänlig puts som ger ett cementliknande utseende. Detta material kan användas för att skapa foglösa ytor som skapar en känsla av sten eller betong som lämpar sig särskilt för kök och badrum.

Cretina är den produkt som används för att efterlikan det som traditionellt benämns som Stucco Lustro, dvs en marmorliknande yta. Creatina påförs i tunna skikt och fäster på i princip alla typer av underlagpå. Produkten torkar på några minuter och kan appliceras med pensel, spackel eller roller. Resultatet blir en sprickfri, elastisk och slittålig yta. Beroende på hur man väljer att tillföra pigment till blandningen så kan man blanda till kulörer efter önskemål. Creatina går även att använda i våtutrymmen då den blir vattentålig vid efterbehandling med olivsåpa eller vax.

Claystone

Creatina