Aqualine VK Spray

Pris:
320 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
En ny generations självpolerande kopparbaserad bottenfärg för drev, propeller, trimplan och andra lättmetalldelar under vattenlinjen. För ost- och västkusten. Suverän täckförmåga och unik effekt mot beväxning under hela säsongen. Använd biocider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten eller produktinformationen före användning.  KemI bekämpningsmedel klass 3, regnr: 5029

Produkttyp:Bottenfärg
Användningsområden:Innehåller koppar och är tillåten för användning på ost- och västkusten. För drev, propeller, trimplan och andra lättmetallkomponenter under vattenlinjen. Det är viktigt att underlaget är avfettat och rengjort innan du först grundar med Vinyl Primer Spray och sedan påför Aqualine VK Spray.
En ny generations bottenfärg för drev, propeller, trimplan osv.
Unikt skydd mot beväxning
Godkänd för användning på ost- och västkusten

Välj rätt bottenfärg
Det allra viktigaste är att välja en bottenfärg som fungerar ihop med det tidigare påförda färgsystemet på båten. Det finns tre sätt att försäkra sig om detta:
 
  1. Om du vet vilken bottenfärg som är påförd sedan tidigare, följ tabellen nedan.
  2. Omdu inte vet vilken typ att bottenfärg båten tidigare är målad med, bör den förseglas med en strykning Vinyl Primer innan ny bottenfärg påföres.
  3. Om det nuvarande färgsystemet är skadat eller förstört, avlägsna lager för lager tills du kommer ned till intakt underlag (färg eller gelcoat). När ytan är slipad bör AntiPest appliceras innan påföring av bottenfärg. Om har du kommit ända ner till gelcoat bör minst 3 strykningar AntiPest påföras innan bottenfärg appliceras.

För att välja rätt bottenfärg till din båt och användning är det viktigt att ta hänsyn till typ av båt, användningsfrekvens, hastighet, geografisk placering, existerande bottenfärg, om båten transporteras ofta på trailer samt miljö- och juridiska regler.
 
Det finns många olika typer av bottenfärg på marknaden, och de kan delas in i två huvudgrupper; självpolerande och hård bottenfärg.

Självpolerande
Effektiv allround-teknologi som lämpar sig för de flesta typer av båtar. Bindemedlet löses upp i kontrollerad hastighet, så att det alltid är ett nytt aktivt skikt bottenfärg i kontakt med vattnet. Poleringshastigheten säkrar en jämn urlakning av biocider under produktens hela livslängd, och bidrar till att hålla skrovet rent från beväxtning. Självpolerande bottenfärger är effektivast mot beväxtning. För alla båtar där man önskar ett långvarigt skydd mot beväxtning.
Hård
Filmtjockleken minskar inte vid användning till skillnad mot självpolerande bottenfärger. Det gör att det tar längre tid för biociderna att nå ytan. Efter en tids användning blir det yttersta lagret inaktivt och poröst, och ytan måste därför slipas lätt innan applicering av ny bottenfärg.