Bivaxlasyr

Pris:
410 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
1022FRB
Antal:
Förpackningsvolym
1, 3, 10 liter

Produkten består i huvudsak av
Vatten, vegetabilisk olja, kaseinlim, bivax och naturharts.

Egenskaper
Väldoftande
Ej filmbildande
Diffusionsöppen yta som andas
Kort torktid
Inga lösningsmedel

Åtgång
1 liter räcker till ca 50 kvadratmeter när den späds med 4-5 delar vatten, beroende på underlag.

Torktid
Övermålningsbar efter 4 timmar. Genomhärdad efter ca. 10 dagar.

Förpackning
Källsorteras som hårdplast

Målningstemperatur
Lägst +17 C

Spädes
Ska spädas med vatten.

Produktbeskrivning

Bivaxlasyr ingår i Färgbygges produktserie av högkvalitativa miljöfärger och är en vattenbaserad lasyr som passar utmärkt för målning inomhus på väggar och tak.
Bivaxlasyr är ett utmärkt miljöval med fokus på hälsa, miljö och kvalitet.

Bivaxlasyr är en effektmedia som ger en känsla av liv, värme och personlighet. De effekter, ljus- och kulörupplevelser, en laserad yta återger, måste upplevas och går inte att uppnå med den täckande färgen.
Att lasera är en jämställd, social och rolig aktivitet där t.ex. hela familjen kan delta, barn som förälder, vid skapandet av just Er familjs unika nyanser.

Att använda produkten

Före målning
Se till att underlaget är torrt, fast och fritt från stoft och fett. Bivaxlasyren kräver i grunden ett stabilt underlag som grundats med Färgbygges Operavitt eller Färgbygges traditionella Kasinavitt.

Måla
För bästa resultat appliceras lasyren i flera svagt nyanserade skikt i samarbete om minst två personer. Detta då underlaget är kraftigt sugande.
Den färdigblandade lasyren appliceras enklast med en lasyrborste och tillhörande elementpensel för att komma åt i hörn. Då öppettiden för lasyren är relativt kort börjar man enklast från ett hörn i rummet. Vid målning om två personer krävs en gemensam rytm och återföljsamhet för bästa resultat. I regel målar ena personen överst och den andra tar vid direkt undertill. I detta samarbete skapas en diagonal om skarven mellan det målade och omålade som ständigt måste hållas blött. För att motverka flammighet byts arbetsriktning mellan skikten, då förebyggs dubbelstrykning.

Efter målning
Öppnade burkar och smutsiga verktyg tillför bakterier i färgen vilket förkortar färgens livslängd avsevärt. OBS! Färg som har avvikande lukt eller tendens att bilda mögel ska inte användas! Flytande färgrester ska lämnas till återvinningsstationer. Töm ej ut färgrester i avloppet.
Genom att skrapa ur penslar och rollers minskas behovet av vatten vid rengöring. Använd alltid kallt vatten.

Förvaring
Förvaras oåtkomligt för barn.
Förvara färgen svalt och frostfritt. Normal livslängd för Bivaxlasyr är i obruten förpackning 24 månader från produktionsdatum. Detta kan dock variera beroende på förvaringssätt. Vid osäkerhet kontakta Färgbygge för rådgivning.

Förtäring
Vid förtäring eller medicinsk reaktion kontakta omedelbart läkare och visa produktförpackning eller produktblad/-etikett.