LADY Minerlas

Pris:
419 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P877090
Antal:
Kommentar till butiken:
Enkelt att lyckas med LADY Minerals Kalkfärg
LADY Minerals är lätt att använda och ger interiören en vacker och personlig prägel. Det är det personliga uttrycket som står i fokus. Vi rekommenderar därför att du testar appliceringstekniken på en liten yta först, för att komma fram till vilket uttryck du vill ha på din vägg.

1. Underlag och förarbete
Rör om - färgen är lite tjock i konsistensen
Innan du börjar måla är det viktigt att underlaget är rent, fast och torrt. Rengör med JOTUN Special Målartvätt. Underlaget ska vara jämnt och fint. Om inte, rekommenderas två strykningar med LADY väggfärg. KOM IHÅG ATT ANVÄNDA HANDSKAR OCH SKYDDSGLASÖGON.

Färgen är lite tjock i konsistensen. Rör därför om färgen innan du börjar måla och under målningen om det behövs.
2. Appliceras fritt med pensel
Kreativiteten sätter gränserna
LADY Minerals appliceras fritt med pensel. Långa penseldrag ger en lugnare effekt medan kortare penseldrag ger ett mer intensivt uttryck. Det är bara din kreativitet som sätter gränserna. Är du nöjd med resultatet efter första strykningen behöver du inte måla en andra strykning.

Tips! Du kan få överlappningar om du håller på för länge. Måla därför en hel vägg direkt, utan att ta paus. Börja gärna i övre vänstra hörnet och arbeta dig diagonalt ner mot höger. Då blir eventuella överlappningar mindre synliga. 

3. Klar för andra strykningen efter fyra timmar
Färgen upplevs mörkare innan den har hunnit torka. Den är dammtorr efter en timme och övermålningsbar efter fyra timmar.

4. Applicera LADY Minerals Sealer på ytor som utsätts för slitage och vattenstänk.
På ytor som utsätts för slitage och eventuellt vattenstänk rekommenderas applicering av LADY Minerals Sealer. Vänta först ett dygn så att kalkfärgen får härda ordentligt. En strykning med LADY Minerals Sealer appliceras sedan jämnt och tunt med rulle. LADY Minerals Sealer ger en djupare kulör. Gör därför en provstrykning.
LADY Minerals Sealer

LADY Minerals Sealer är en transparent behandling. Sealern påförs först efter ett dygn så att kalkfärgen får härda ordentligt. En strykning med LADY Minerals Sealer appliceras jämnt och tunt med rulle.