Non Stop EC

Rea:
441 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
En unik självpolerande kopparbaserad bottenfärg för ostkusten. Ger en aktiv yta som kontinuerligt förnyas så att skrovet håller sig rent hela säsongen. Använd biocider på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten eller produktinformationen före användning.  KemI bekämpningsmedel klass 3, regnr: 4821

Produkttyp:Bottenfärg
Användningsområden:Mycket bra täckförmåga. Innehåller kopparoxid och är tillåten för användning på ostkusten. Passar alla slags båtar och hastigheter upp till 50 knop. OBS! Kan inte användas på aluminiumskrov eller detaljer av lättmetall.
Självpolerande bottenfärg med unikt skydd mot beväxning
God täckförmåga
Godkänd för användning på ostkusten

Välj rätt bottenfärg
Det allra viktigaste är att välja en bottenfärg som fungerar ihop med det tidigare påförda färgsystemet på båten. Det finns tre sätt att försäkra sig om detta:
 
  1. Om du vet vilken bottenfärg som är påförd sedan tidigare, följ tabellen nedan.
  2. Omdu inte vet vilken typ att bottenfärg båten tidigare är målad med, bör den förseglas med en strykning Vinyl Primer innan ny bottenfärg påföres.
  3. Om det nuvarande färgsystemet är skadat eller förstört, avlägsna lager för lager tills du kommer ned till intakt underlag (färg eller gelcoat). När ytan är slipad bör AntiPest appliceras innan påföring av bottenfärg. Om har du kommit ända ner till gelcoat bör minst 3 strykningar AntiPest påföras innan bottenfärg appliceras.

För att välja rätt bottenfärg till din båt och användning är det viktigt att ta hänsyn till typ av båt, användningsfrekvens, hastighet, geografisk placering, existerande bottenfärg, om båten transporteras ofta på trailer samt miljö- och juridiska regler.
 
Det finns många olika typer av bottenfärg på marknaden, och de kan delas in i två huvudgrupper; självpolerande och hård bottenfärg.

Självpolerande
Effektiv allround-teknologi som lämpar sig för de flesta typer av båtar. Bindemedlet löses upp i kontrollerad hastighet, så att det alltid är ett nytt aktivt skikt bottenfärg i kontakt med vattnet. Poleringshastigheten säkrar en jämn urlakning av biocider under produktens hela livslängd, och bidrar till att hålla skrovet rent från beväxtning. Självpolerande bottenfärger är effektivast mot beväxtning. För alla båtar där man önskar ett långvarigt skydd mot beväxtning.
Hård
Filmtjockleken minskar inte vid användning till skillnad mot självpolerande bottenfärger. Det gör att det tar längre tid för biociderna att nå ytan. Efter en tids användning blir det yttersta lagret inaktivt och poröst, och ytan måste därför slipas lätt innan applicering av ny bottenfärg.