VISIR Oljegrunning pigmentert

Rea:
269 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1088952
Antal:
Produktbeskrivning

VISIR Oljegrunning pigmentert är en röthindrande, vattenavvisande grundning, enbart anpassad för trä utomhus (KemI bekämpningsmedel klass 3 regnr: 5051). Produkten binder lösa träfibrer och säkrar god vidhäftning inför slutstrykningen. Produkten innehåller ämnen som skyddar mot röta och svartmögel. Den speciella pigmenteringen skyddar träet mot skadligt UV-ljus och har en kulör som liknar nytt oexponerat trä. VISIR Oljegrunning pigmentert motverkar rötangrepp, förstärker ytan och gör den vattenavvisande - hela färgsystemet får en ökad hållbarhet.

Visir används före applicering av täcklasyr och täckfärg på allt nytt och väderslitet trä. Under det kalla halvåret (temperturer lägre än +5º C) skall VISIR Oljegrunning klar användas. 

Begränsningar vid användning:
Vid applicering skall jord täckas. Får inte användas i närheten av ytvattentäkt. Avrinning till ytvattentäkt skall förhindras. Får inte användas på material som kommer i direkt kontakt med vatten eller jord. Får inte användas på material som kommer i direkt kontakt med livsmedel eller djurfoder.

Åtgång ca 4 kvm per liter

Ger god vidhäftning för nästa behandling
Förhindrar röta
Dokumenterad effekt mot röta (KEMI Bekämpningsmedel Klass 3 regnr 5051)

Visir Oljegrunning Pigmentert är registrerad i Biociddirektivet (BPD) i gruppen PT8 Träimpregneringsmedel.Det innebär att produkten har genomgått externa tester som bevisar att den är effektiv mot rötsvampar och samtidigt har en acceptabel hälso- och miljöprofil. Endast produkter som är registrerade i BPD får innehålla röthindrande medel och/eller hävda effekt mot röta.